Fotósképző

érthető, hatékony, alapos képzések szakértőktől

Központban a tudás

Pesten az elegáns Váci utcánál,
Budán a Széll Kálmán térnél

A Fotósképző egyedi, modern, nemzetközi tananyagokon alapuló szakmai képzést folytató intézményként működő szabadiskola, amely felnőttek és gyerekek hatékony és magas szintű fotós és videós oktatását tűzte ki céljául.

Közel 30 éves oktatói tapasztalat alapján összeállított, teljesen egyedülálló tananyagaink a hatékony képzési módszereinkkel kombinálva magas hatásfokú, sikeres tanulói rendszereket alkotnak.

Oktatóink szakirányú diplomával és végzettséggel, felnőttképzési és gyerek oktatási gyakorlattal rendelkező szakemberek.

Fő profilunk a csoportos képzések megvalósítása, élő, interaktív online, vagy személyes módon, tantermi vagy akár kihelyezett formában Magyarország egész területén. Emellett egyéni képzéseket is vállalunk.

Mottónk: „Legnagyobb boldogságom, ha másnak tudást és örömet nyújthatok.” 
Öveges József professzor, piarista pap és tanár, az egyik első hazai közkedvelt tévés műsorvezető természettudományi műsoraival

Szolgáltatásaink

Z

Felnőtt kurzusok

Fotós felnőttképzések a kezdőtől a profi szintig. Képzéseink a legmodernebb tudásalap és módszertanok alapján kerülnek lebonyolításra. Modulrendszerű tananyagunk segítségével megvalósíható a teljes fényképész szakmai képzés. A szükséges feltételeket biztosítjuk a fényképezőgéptől kezdve a profi fotóműteremig.

Z

Gyerekek képzése

8-18 év közötti gyerekek, fiatalok képzését biztosítjuk egyedi, korosztályi tematikával, gyakorlott szakemberekkel, több tíz éves tapasztalattal. A résztvevők a tanév közben normál tanfolyamokon vagy szünidei alkotótáborainkban tanulhatják meg a fényképezés alapjait, és tehetnek szert további tapasztalatokra.

Z

Kiegészítő képzések

12 féle tematikus workshop jellegű képzést is biztosítunk a speciális fotós témák iránt édeklődőknek, a szaktudás további elmélyítéséhez. Emellett a szoftveres képfeldogozás és a fényképezőgéppel való videózás tudnivalóit is oktatjuk.

Vezető szakembereink

Prikkel Mika

fotográfus, szakoktató, vezető
A villamosmérnöki diploma megszerzése után 1993-ban végezte el a budapesti Práter utcai szakiskola fényképész szakát. Azóta fotográfusként dolgozik leginkább a divat, reklám és portré témákban – közben életstílus magazinok lapigazgatója, tulajdonosa, képszerkesztője is volt. Referenciái között a hazai és külföldi cégek mellett magazinok, magán megrendelők is megtalálhatók.
Fotóművészként is alkot, egyéni és társas kiállítások mellett különböző kiadványokban is jelentek meg munkái.
Fotós oktatással 1993 óta foglalkozik, a Fotósképzőt 2008-ban alapította a növekvő oktatási igények kielégítésére. A Fotósképző vezetése mellett tanítással, fotós szakcikkek készítésével is foglalkozik, emellett tévé- és rádióműsorokban is közreműködik szakértőként, tanácsadóként.

Karvázy György

grafikus mester, szakoktató
Az Iparművészeti Főiskola (ma Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) Fotó és videó szakirányú vizuális kommunikációs tervező szakának, majd a Mesterképzőjének elvégzése után az Axel Springer Kiadó lengyelországi, később magyarországi részlegeinél volt vezető grafikus tervező. Több más magazin mellett művészeti vezetőként a Playboy lengyel verziójának képi megjelenéséért is felelős volt. Foglalkozott teljeskörű arculati, vizuális stratégiai kiszolgálással, magazin-portfólió fejlesztéssel, nyomdai minőség-fejlesztéssel is. Számos hazai magazin layoutját tervezte, valamint borászatok, vállalkozások, közintézmények, zenei kiadványok, magazinok számára végzett, és végez ma is grafikusi munkákat. Ezek mellett szaktanácsadóként, szakoktatóként is tevékenykedik.

Balázs Sándor

operatőr, fényképész, szakoktató
A fényképész és operatőri szakképesítések megszerzése után az Iparművészeti Főiskolán (ma MOME) fotó, videó szakokon tanári szakiránnyal kiegészítve diplomázott. Fényképészként, majd operatőrként, rendezőként dolgozott, dolgozik állami és különböző magánvállalkozású televíziók, produkciós cégek számára. A dokumentumfilmektől kezdve a tévéközvetítésekig széles operatőri tapasztalattal rendelkezik. Készített referenciafilmeket nemzetközi cégeknek (Vodafone, Pepsi, Renault, Xerox, Nokia, Pannon GSM stb.), forgatott játék- és reklámfilmeket, de tévéműsorok operatőre is volt már (MTV, RTL Klub, TV2, ATV). Több műsora Camera Hungaria díjat is nyert. Ma operatőri munkája mellett szaktanácsadói, szakoktatói területen is vállal megbízásokat.

Média szereplések

 

A Fotósképző szakemberei már évtizedek óta vállalnak tanácsadói, szakértői munkákat is a média különböző területein (sajtó, tévé, rádió). Korábban többek között az RTL Klubon futó egyik techmagazinban, a Budapest rádióban, valamint több hírportálon és nyomtatott techmagazinban mutattuk be és teszteltük folyamatosan a legújabb fényképezőgépeket, videokamerákat és adtunk fotós tanácsokat is.

Legutóbb az M5 csatorna egyik fiataloknak szóló, Ismerd meg! című tudományos-ismeretterjesztő műsorába kaptunk szakértői felkérést, ahol az idő és a fényképezés kapcsolatáról beszéltünk és tartottunk szakmai bemutatót.

 

A legfontosabb információk a képzéseinkről

Helyszínek

Tantermi képzések: Budapesten a belvárosban a Váci utcánál, egy Steindl Imre által tervezett (az Országház főépítésze), gyönyörű épületben található kényelmes, modern tantermeinkben, fotóműtermünkben biztosítjuk a lehető legmagasabb szinvonalú képzéseket a legújabb eszközökkel (a legmodernebb digitális stúdiótechnika fényképezési és videós célokra, fehér tábla, nagyméretű 4K képernyő, folyamatos szélessávú internet stb.).

A képzéseink helyszínei (választható, az Alkalmazott fotográfus képzés és egyes workshopok kivételével minden képzésünk igénybe vehető mindkét helyszínen):

 • Pest: FOTONUS Fotósképző Oktatóterem és Fotóműterem, 1052 Budapest, Párizsi u. 1.
 • Buda: FOTONUS Fotósképző Budai Oktatóterem, Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
 • Kihelyezett képzések: A képzés a partner cég telephelyén, vagy a hallgatói csoport által biztosított oktatási helyszínen zajlik, a résztvevők saját vagy általunk biztosított fényképezőgépekkel, eszközökkel sajátíthatják el a kívánt képzés tananyagát. A képzést rugalmasan tudjuk alakítani a jelentkezők időbeosztásához alkalmazkodva. Igény esetén egyedi képzési tematikát is tudunk biztosítani előzetes egyeztetés alapján.

Alapvetően a pesti központunkban folynak a személyes képzések, de megfelelő létszám esetén Budán is indítunk csoportokat.

A helyszínek elhelyezkedéséről, megközelíthetőségéről részletes információk találhatók a Gyakori kérdések menüpont alatt.

Képzési formák, képzések indulása

Képzéseinket profi tanárokkal bonyolítjuk az alábbi formákban, megegyező tananyaggal:

 • élő, interaktív, távolsági oktatással: az elméleti tananyagok online végezhetőek el interaktív jelleggel (mintha személyesen lenne jelen a hallgató), a gyakorlati foglalkozások pedig a képzés során megadott időpontokban, bármikor (akár hónapok, évek múltán is) elvégezhetők,
 • személyesen, kis csoportokban: a jelentkezőkkel egyeztetett hétköznapi vagy hétvégi időpontokban.

A képzéseink folyamatosan indulnak, amint összegyűlt egy-egy csoportnyi hallgató (5-8 fő), akik azonos időben érnek rá a foglalkozásokra (hét közben vagy hétvégén, napközben vagy 17 óra után). Biztosítunk gyorsított (Expressz mód) és egyéni (Elit mód) képzési formákat is.

Az aktuális kezdési időpontokról tájékoztatást tudunk adni az érdeklődőknek az elérhetőségeinken.

A képzésekről

A képzések Budapesten, belvárosi helyszíneken, a csoport tagjaival egyeztetett időpontokban (hétköznap és hétvégén, 10 órától 21 óráig) és rendszerességgel, profi körülmények között, képzett oktatókkal, tapasztalt szakemberekkel folynak. Képzéseinken alapvetően saját tapasztalatokon és munkákon alapuló tudást adunk át, figyelembe véve, beépítve a nemzetközi trendeket és a legmodernebb tudásanyagokat.

Minden kurzus végén állami Képzési tanúsítványt adunk át a hallgatóknak, amivel igazolható a tanfolyamunk elvégzése.

Garanciák

A Fotósképzőnél tripla garanciával tanulhat minden felnőtt hallgatónk.*

Annak ellenére, hogy a képzéseinkkel sokkal többet adunk, mint amit kérünk értük, tudjuk, hogy mindenkinek meg kell gondolnia, hogy mibe fektet és mibe nem. Hogy Ön lássa, mennyire komolyan gondoljuk, a munkánkhoz még hozzáadjuk a személyes garanciáinkat is.

 • Ha nem az általunk leírt minőségű, színvonalú oktatást tapasztalja a résztvevő, a képzés felénél a teljes befizetett pénzösszeg visszatérítését kérheti.
 • A 100%-os garanciánk mellett bármely elmulasztott foglalkozás díjtalanul bepótolható, így garantáljuk a tanfolyam teljes elvégzését.
 • Mindezek mellett, amennyiben a képzés elvégzése után kiderül, hogy mégsem sikerült megérteni, elsajátítani valamelyik témakört vagy tananyag-részletet, ingyenes lehetőséget biztosítunk önnek arra, hogy azt egy újabb foglalkozáson végleg és minden részletében megtanulhassa.

Tehát a TRIPLA GARANCIA:

 1. 100% pénzvisszafizetés,
 2. foglalkozás pótlása, valamint
 3. ismétlési lehetőség a biztos tudáshoz.

*További információk a Gyakori kérdések oldalon találhatók.

Jelentkezés, fizetés

A képzéseinkre kizárólag írásban, a Kapcsolat menüpont segítségével lehet jelentkezni. Semmi mást nem kell tenni, csupán kitölteni a kapcsolati lap megfelelő mezőit (név, email, telefonszám) és az Elküldöm gombra kattintani.

Miután megkaptuk levelét, felvesszük a jelentkezővel a kapcsolatot, majd minden további részletet egyeztetünk.

A tandíjat az első foglalkozás előtt szükséges készpénzben vagy átutalással rendezni. Ezzel válik érvényessé a jelentkezés. Kérjük, jelentkezéskor adja meg, hogyan szeretné befizetni a tandíjat!

Fotósétán: a hangulatos napfényt kihasználva ifi- és felnőtt csoportjaink együtt gyakorolták a fotózás fogásait a Várkert Bazárban

Fotósképző

IMPRESSZUM
Vezető: Prikkel Mika fényképész, villamosmérnök, szakíró, szakoktató
Cím: 1052 Budapest, Párizsi u. 1.
Telefon: 06-1 266-14-20, 06-20 28-26-196
Üzemeltető: FOTONUS Fotósképző Műterem Galéria Kft.
Adószám: 23398764-1-41
Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2021/000278
Partner: Réthey Prikkel Miklós EV
Adószám: 68135487-1-41
Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2021/000433

A Fotósképző színvonalas, nemzetközi tudásbázisra épülő, modern tantervű, magyar, német és angol nyelven működő szabadiskola. Célunk a profi szaktudás és tapasztalat átadása egyszerűen és hatékonyan.

Ingyenes szolgáltatások, kedvezmények a hallgatóinknak

Hogy mindig képben legyen

Ingyenes, korlátlan és örökös konzultációs lehetőség a képzés anyagával kapcsolatban.

Jó munkához jó szerszám

Ingyenes tanácsadás fotós és műtermi eszközök vásárlásával és használatával kapcsolatban.

R

A fotókat látni is kell

Ingyenes képernyő kalibrálás a legélethűbb színvisszaadásért akár 9 990 Ft értékben.

Értékeljük a hűséget

Komoly kedvezmények visszatérő hallgatóknak a további kurzusok, workshopok tandíjából.

Helyt adunk a jó munkának

Kedvezményes bérleti díjak a professzionális fotó- és videoműtermünk használatakor.

Gondozzuk a tehetséget

Ingyenes karrier-tanácsadás, tehetséggondozás – akár felnőtteknek is.

Vélemények

"Nagyon jó fotós tanfolyam! Először féltem, hogy csak ígérgetnek, de már az első foglalkozáson megnyugodtam, mert rengeteg új információt kaptam!"

Fotós tanfolyam, fotósképzés
Molnár Éva

"Az új tükörreflexes gépemhez akartam egy rövid, de hatékony fotós tanfolyamot elvégezni. Sikerült megtalálni a legprofibbat! Nagyon köszönöm utólag is!"

Fotós tanfolyam, fotósképzés
Bánáti Ferenc

"Minden jó volt, tökéletes fotótanfolyam! Köszi! Mindenkinek ajánlom a Fotósképzőt!"

Fotós tanfolyam, fotósképzés
Horváth István

"Nem hittem volna, hogy Magyarországon tanulok meg igazán fotózni!"

Fotós tanfolyam, fotósképzés
Andreas P. Schmidt (Németország)

"Nem is olyan egyszerű jó képeket készíteni, mint ahogyan azt gondoltam! Érdemes ezt a fotóstanfolyamot elvégezni!"

Fotós tanfolyam, fotósképzés
Rácz Sándorné Szabó Ilona

"Nekem a legjobban az tetszett, ahogy láttam a saját fejlődésemet. Sokkal szebb képeket fotózok.
Ez nekem megérte."

Fotós tanfolyam, fotósképzés
Sinkovics Anna

A legfontosabb előnyeink

Személyes oktatás

Mindenkivel személyre szabottan, az egyéni igények figyelembe vételével foglalkozunk – akár a legapróbb gépbeállításokig.

Kis csoportok

A kis létszámú csoportok révén sokkal hatékonyabbak a képzéseink, többet és jobban tanulnak a hallgatóink.

Mindig segítünk

Végzett hallgatóinknak ingyenes és korlátlan konzultációs lehetőséget nyújtunk a képzés után is.

Háromszoros garanciát adunk

100%-os pénzvisszafizetési garancia, a foglalkozásokon ingyenesen megismételhető a részvétel a biztos tudás megszerzéséért és a mulasztott foglalkozás ingyenesen pótolható. (Részletek: GYIK menüpont)

Gyakorlatias képzések

Az alapos elméleti oktatás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetünk, ami a készségszint jelentős javulását eredményezi – a személyes és az online képzések esetén egyaránt.

Képzett oktatók

Diplomás, szakképzett, tapasztalt tanáraink ismerik a legújabb fotós, videós trendeket, eszközöket is. A tudásukat gyakorolják, fejlesztik is a napi szintű munkájuk során.

Legmodernebb géppark és kiváló partnerek

A legmodernebb eszközökkel felszerelt, profi oktató- és fotóműtermünkben, videostúdiónkban, vezető cégekkel együttműködve végezzük a képzéseket.

Mindig oktatunk

Minden nap 9-21 óra között meg tudjuk tartani a foglalkozásokat, hét közben és hétvégén egyaránt.

A központban vagyunk

 Autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen elérhető Budapest központjában iskolánk mindkét oktatási helyszíne és a gyakorlatokat is itt rendezzük.

Fotósképző

érthető, hatékony, alapos képzések szakértőktől

Pesten az elegáns belvárosban, az V. kerület, Váci utcai exkluzív épületben található modern, profi oktatóközpontban és fotóstúdióban
Budán a központi Széll Kálmán térnél, színvonalas, hangulatos oktatási helyszínen

R

Kicsik & ifik

Várjuk a fiatal tehetségeket alkotótáborainkba, kurzusainkra:

Képzési módok

Távolsági képzés: élő online elmélet, élő online vagy személyes gyakorlat

Normál képzés: általában heti egy alkalommal, 6-8 fővel zajló kurzusok

Expressz képzés: két foglalkozást egy napon megtartva jóval gyorsabban elvégezhető a kurzus

Elit képzés: csak 1(-3) főt oktatunk, egyedi igények, órarend szerint, sokkal több gyakorlattal

KAPCSOLAT:
+36 1 266 1420, +36 20 2826 196
Email