18 hatékony képzést kínálunk,

többféle képzési formát és képzési módot biztosítunk

 

A képzéseinken a legbiztonságosabb egészségügyi feltételekre törekszünk

Képzések: kurzusok, workshopok

Kurzusok: több alkalomból álló tanfolyamok, amelyek általában több hétig, hónapig tartanak (de ez lerövidíthető), a kínálatot lásd alább!
Workshopok: egy alkalmas, szombat délutánonként zajló, tematikus képzések, a kínálatot lásd alább!

Képzési formák: személyesen vagy online

 • Személyesen: a hagyományos módon, a Fotósképző oktatótermeiben személyesen megjelenve vehetők igénybe a képzések, vagy azoknak egyes részletei (pl. a gyakorlati foglalkozások).
 • Távolsági oktatással, online: az internet és megfelelő eszközök (elég egy laptop vagy tablet, mobiltelefon is) segítségével, a világ bármely pontjáról elérhetően, adott időpontokban, élőben zajló, a személyes képzéssel mindenben megegyező, teljes értékű képzések. Az oktatás élő, interaktív tévéközvetítéssel (live stream), kisegítő vizuális tananyagokkal zajlik a modern, profi, 4 full HD kamerás, oktató tévéstúdiónkból.
  A komplett tananyag mellett a gépbeállításokat, egyéb “megmutatnivalókat” is egyszerűen, hatékonyan be tudjuk mutatni.
  A gyakorlatokat természetesen emellett személyesen megtartjuk, és akár személyes konzultáció is igénybe vehető.
  Kérjük, a távolsági képzéssel, távoktatással kapcsolatban a részletes információkat az Online képzés linkre kattintva olvassa el!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az eddigi tapasztalatok, a hallgatói vélemények alapján az online, távolsági oktatással zajló elméleti képzésünk teljesen megegyezik a személyes képzési formával. Ráadásul még több előnnyel is jár: nem szükséges elutazni hozzánk, így idő és pénz takarítható meg, az elmulasztott foglalkozások online visszanézhetők, továbbá az otthoni, kényelmes körülmények között élvezhető a képzés.

A mi tapasztalatunk is az, hogy a személyes képzéseken a hallgatók csak nagyon csekély része használja ki a személyes jelenlétet (tesz fel kérdéseket stb.), szinte mindenki passzívan vesz részt a foglalkozásokon az oktató szándékai ellenére: csupán meghallgatja a tanár előadását minden további kérdés nélkül – éppen úgy, ahogy egy tévéműsort megnéz.
Ráadásul minden könnyen megoldható képernyők előtt is: ha valamit értelmezni kell a gépen, a menüben, vagy el kell magyarázni, be kell mutatni egy fotós helyzetet. Ugyanúgy zajlik a képzés, mint élőben.

Így kérjük, ha Ön rendelkezik az online képzéshez szükséges eszközökkel, inkább ezt a formát válassza, mert így a nagyobb kényelem és alacsonyabb költségek mellett az egészségügyi kockázat sokkal kisebb lesz.

Kérjük, jelentkezéskor adja meg, hogy a fentiek közül melyik képzési formát választja!

Kérjük, a jelenlegi járványhelyzet miatt vegye figyelembe a következőket:

 • előfordulhat, hogy a személyes jelenléttel járó képzéseket állami egészségügyi szabályozás miatt fel kell függesztenünk, vagy a hallgatók érdekében mi függesztjük fel (a fertőzésszám növekedése, hallgató(k) betegsége stb.). Ebben az esetben online módon folytatjuk a képzések elméleti részét, majd a gyakorlatok megrendezzük (amikor ez lehetséges), s ezt a személyes képzéssel teljesen megegyező értékű változatnak tekintjük.
 • Ha az online mód nem felel meg valamely résztvevőnek, akkor később indított újabb hallgatói csoportokban pótolhatók be a hiányzó foglalkozások.
 • A már elindult/befizetett tanfolyamtól elállást nem tudunk elfogadni és tandíj visszatérítést sem tudunk biztosítani mi sem.
 • A képzést a résztvevő saját szándékával bármikor megszakíthatja, és később bármikor folytathatja minden további költség nélkül.
 • Természetesen mindenkinek garantáljuk a befizetett képzés teljes elvégzését, bármikor, korlátlan ideig a lehetőségek szerint. Így veszteség senkit sem fog érni.

Képzési módok: normál, expressz, elit

 • Normál: a képzések általában heti egy foglalkozással (4×45 perc, de ez csoporttól függően változhat), a csoporttal egyeztetett időpontban, személyes vagy online módon kerülnek megrendezésre a szükséges óraszámban.
 • Expressz: a képzések általában heti egy alkalommal, de kettő, összevont foglalkozással (8×45 perc, rövid ebédszünettel), személyes vagy online módon kerülnek megrendezésre a szükséges óraszámban. További részletek az Expressz képzés linken taláhatók.
 • Elit: a képzésen csak egy (esetleg két vagy három) személy vesz részt, így mindent az ő igényei szerint tudunk alakítani (tanterv, időbeosztás, helyszínek stb.). A foglalkozások általában heti egy vagy több alkalommal, normál vagy expressz módon, személyes vagy online formában kerülnek megrendezésre a megbeszéltek alapján a szükséges óraszámban. További részletek az Elit képzés linken taláhatók.

Kérjük, jelentkezéskor adja meg, hogy a fentiek közül melyik képzési módot választja!

Járványügyi intézkedések

A jelenlegi Covid-járvány alatt online (távolsági) és személyes képzéseket egyaránt megtartunk, de az online módot helyezzük előtérbe. Kérjük, jelentkezéskor érdeklődjön a képzési formáról!

Személyes, beltéri részvételhez COVID védettségi igazolás bemutatása és orvosi maszk használata, valamint kézfertőtlenítés szükséges.
A szabadtéri gyakorlatokat ezen korlátozások nélkül le tudjuk bonyolítani.

Az elvünk az, hogy a személyes jelenléttel járó képzéseinken minden résztvevő teljes biztonságban, fertőzésmentes körülmények között, gondtalanul és örömmel vehessen részt, ne akadályozza semmi sem a kreatív tanulást. A Fotósképzóben betartjuk a képzések kockázatmentes lebonyolításához szükséges fertőzés megelőző és tisztasági előírásokat, amelyeket az ÁNTSZ és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ír elő ebben az esetekben, az alábbiak szerint:

 • Személyes, beltéri részvételhez COVID védettségi igazolás, valamint orvosi célra gyártott szájmaszk szükséges (térítés ellenében biztosítjuk).
 • A Fotósképzőbe történő belépés előtt minden résztvevő testhőmérsékletét megmérjük.
 • A Fotósképzőbe belépve mindenkinek kötelező fertőtlenítő kézmosást végeznie. Ehhez vírusölő fertőtlenítő hatású folyékony szappant és kézfertőtlenítőt egyaránt biztosítunk.
 • A Fotósképző oktatói, személyzete egyaránt rendelkezik a vonatkozó törvényekben előírt és érvényes Egészségügyi könyvvel, ami igazolja, hogy egészségügyileg is alkalmasak az oktatásra (pl. nincs akut fertőző betegségük).
 • A helyszínek az ÁNTSZ által rendszeresen ellenőrzött és jóváhagyott, oktatásra alkalmas helyiségek.
 • Az oktatási helyszínt és a használt eszközöket, bútorokat rendszeresen fertőtlenítjük a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerekkel az előírások alapján.
 • A mosdóban papírtörölközőket vagy kézszárítókat biztosítunk kéztörléshez.
 • Az oktatók indokolt esetben orvosi szájmaszkot használnak oktatás közben is.
 • Az osztályteremben a résztvevőket egymástól biztonságos távolságban helyezzük el.
 • A tantermi italfogyasztáshoz egyszer használatos eszközöket (pohár, keverő stb.) biztosítunk.
 • A fotósétákon is figyelünk arra, hogy a résztvevők egymástól megfelelő távolságban legyenek, és ne érjenek egymáshoz.
 • A foglalkozásokon való részvétel során folyamatosan lehetőséget biztosítunk kézfertőtlenítő használatára.
 • Beteg hallgató nem vehet részt a képzéseken.

Reméljük, ezekkel az intézkedésekkel mindenki számára megnyugtató körülményeket tudunk biztosítani a tanuláshoz és az alkotó fotózáshoz!

Fényképész kurzusok


Az amatőr fotóstól az alkalmazott fotográfus szintig. Ahogy a fényből kép lesz.

Kiegészítő képzések


Videózás fényképezőgéppel és szoftveres képfeldolgozás.

Fotós workshopok


A legnépszerűbb témákkal, szakterületekkel a professzionális fényképekért.


Egy alkalmas, speciális tréningek

Fotósképző

érthető, hatékony képzések szakértőktől

Pesten az elegáns belvárosban, az V. kerület, Váci utcai exkluzív épületben található modern, profi oktatóközpontban és fotóstúdióban.
Budán a központi Széll Kálmán térnél, színvonalas, hangulatos oktatási helyszínen.

R

Kicsik & ifik

Várjuk a fiatal tehetségeket alkotótáborainkba, kurzusainkra:

Képzési módok

Távolsági képzés: online elmélet, online vagy személyes gyakorlat

Normál képzés: általában heti egy alkalommal, 6-8 fővel zajló kurzusok

Expressz képzés: két foglalkozást egy napon megtartva jóval gyorsabban elvégezhető a kurzus

Elit képzés: csak egy főt oktatunk, egyedi igények, órarend szerint, sokkal több gyakorlattal

További információk a honlapon találhatók