Gyakori kérdések

A leggyakoribb kérdésekre itt adjuk meg a válaszokat. Ha ezek között nem találja a megoldást, akkor a Kapcsolat menüpont segítségével tud tőlünk kérdezni írásban vagy telefonon.

Mikor indulnak a képzések?

A képzések folyamatosan indulnak az év teljes időtartama alatt, amint egy-egy tanfolyamra összegyűlt legalább 4-5 hallgató, akik azonos időszakban érnek rá a foglalkozásokra (napközben vagy estefelé, hétközben vagy hétvégén) és velük legalább az első foglalkozás időpontját is tudtuk egyeztetni. Ez néhány naptól akár 2-3 hétig is eltarthat a jelentkezőktől függően. Ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni, így a csoport is hamarabb tud kezdeni.
Ha gyorsan szeretne megtanulni fotózni, akkor ajánljuk az Elit képzési módot, amelyen csak egy hallgatóval foglalkozunk az ő igényeihez, időbeosztásához alkalmazkodva.

Mikor és milyen rendszerességgel tartják a foglalkozásokat?

A csoport tagjaival egyeztetjük a mindenkinek megfelelő kezdési időpontokat, ezek általában heti rendszerességűek és lehetnek hétköznap vagy hétvégén is, reggel 8 órától este 9 óráig. Egy foglalkozás 3 óra hosszú (3×60 perc), de igény esetén több foglalkozás is összevonható (Expressz képzés) és akár egy héten belül is több foglalkozás tartható.

Milyen fényképezőgéppel folynak a képzések, milyen géppel tudom elkezdeni a tanulást?

Komolyabb digitális fényképezőgépek (P, A/Av, S/Tv, M üzemmóddal rendelkező) használatára alapulnak a képzéseink, így már ilyen géppel érdemes elkezdeni a tanulást. De nem fontos ezek megléte, ugyanis ingyenesen tudunk fényképezőgépet biztosítani a foglalkozások alkalmára (tehát nem vihetők haza).
A csak teljesen automata módon használható fényképezőgépek is megfelelőek lehetnek, igaz, korlátozott mértékben.
A jó kép a fejben születik meg, a fényképezőgép csak az eszköz, amivel ezt a képet rögzíteni lehet.

Tudnak-e segíteni fényképezőgép, fotós és műtermi eszközök vásárlásában?

Igen, ha szeretne fotós eszközöket vásárolni, szívesen segítünk ingyenes tanácsadással – akár még a képzés megkezdése előtt is – emailben, telefonon, vagy akár személyesen is. Segítségképpen részletes tanácsadó cikk olvasható a cikkeink között Milyen fényképezőgépet vegyünk? címmel.

Változó időbeosztásban élek, ez gondot okozhat-e a foglalkozások rendszeres látogatásában?

Tapasztalataink szerint nem szokott fennakadásokat okozni az egyik résztvevő változó időbeosztása. A soron következő foglalkozások időpontját lehet egyeztetni előre minden egyes alkalommal. Ha a csoport többi tagjának nem felel meg egy adott időpont, akkor akár egy felzárkóztató foglalkozásra is sor kerülhet. De lehetőség van az Elit képzési mód keretén belül a más hallgatóktól teljesen független képzésre is, ugyanis ekkor csak egy tanulóval foglalkozunk, az ő időbeosztása és tananyag igénye szerint.

Mit jelent a 100%-os pénzvisszafizetési garancia?

A 100%-os pénzvisszafizetési garancia a képzéseink kiváló minőségét garantálja. Ha nincs megelégedve a képzés szakmai színvonalával, vagy mélységével, akkor a tanfolyam első 4 normál foglalkozása alatt bármikor visszakérheti a képzés díját, amit mi további kérdés nélkül vissza is fizetünk. A pénzvisszafizetési garancia érvényesítésére kizárólag a képzés hiánytalan látogatása után van mód. A pénzvisszafizetési garancia nem érvényesíthető abban az esetekben, amelyekben a Fotósképző felelőssége nem megállapítható: előre nem látható, az oktatást megakadályozó eseményekre bekövetkeztekor (vis major, külső munkatársak (modell, sminkes, stb.) inkorrekt viselkedése, műszaki meghibásodások, stb.), vagy akkor, ha a hallgató saját hibájából, vagy elhatározásából részben vagy egészben nem végzi el a képzést.

Mit jelent az, hogy az első alkalommal ingyenesen tesztelhetem a képzést?

A képzéseink első foglalkozását tesztként is kezeljük, tehát ha nem tetszik a hallgatónak az oktatásunk színvonala, tematikája, módszertana, stb. akkor az első foglalkozás végén szabadon elállhat a képzésünk további igénybevételétől és mi a tandíjat hiánytalanul visszafizetjük. A képzés elkezdése csak a tandíj megfizetése után lehetséges.

Mit jelent az, hogy megismételhető a részvétel a biztos tudás megszerzéséért?

Ha a képzés elvégzése után maradt olyan téma, tananyag, kérdéskör, amiről ugyan szó esett a képzésen, de a hallgatónak még mindig nem érthető, akkor ezt a tananyagot újra átveheti, meghallgathatja. Ez egy másik csoport azonos témájú foglalkozásán, a képzés elvégzése után egy éven belül tehető meg, ezért mindenképpen előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Mit tartalmaz a tandíj összege?

A tandíj tartalmazza:

 • a teljeskörű elméleti és gyakorlati képzést,
 • a műteremben található professzionális fotós-, világítástechnikai és számítástechnikai eszközök használatát és ezek
 • rezsiköltségét,
 • a különböző műtermi, fotós, technikai és egyéb kellékek használatát,
 • a képzéseken foglalkoztatott modellek és sminkesek honoráriumát,
 • az igény esetén biztosított kávét, teát, ásványvizet,
 • a workshopokon felszolgált ételeket.

A honlapon feltüntetett árak teljes, azaz bruttó árak.

Hallgatóink számára kedvezményt biztosítunk a professzionális fotóműterem bérleti díjából. Részletek a Rólunk menüpont alatt.

Mikor kell rendezni a tandíjat?

A tandíjat jelentkezéskor, elővételben kell rendezni átutalással vagy készpénzes befizetéssel. A beiratkozás a tandíj rendezésével válik érvényessé, s a foglalkozások ütemezését is ez után tudjuk biztosítani.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Igen, indokolt esetben az Amatőr fotográfus és az Alkalmazott fotográfus képzéseinkre tudunk biztosítani részletfizetési lehetőséget.
A részletfizetés igénybevételekor a teljes tandíj 50-50%-a fizetendő az 1. és 5. foglalkozás alkalmával.
Részletfizetést más kedvezmények igénybevételekor nem tudunk biztosítani, mivel a kedvezmények nem vonhatók össze.
A részletfizetési igényt a jelentkezéskor jelezni szükséges és egyedi szerződéskötéssel érvényesíthető.

Tanfolyam lemondásával, törlésével, elmulasztásával kapcsolatos szabályok

Általános szabályok:

 • A tanfolyamra/workshopra/alkotótáborra való beiratkozás érvényesítéséhez előzetes, írásban történő jelentkezés (email) és a tandíj befizetése szükséges.
 • Minden képzés a jelentkezőkkel egyeztetett, meghirdetett időpontban kezdődik.
 • Jelentkezzen időben! Ha az utolsó percig vár, a csoport létszáma betelhet, vagy törölhetjük a képzést elégtelen jelentkezés miatt.

Lemondás, hiányzás a hallgató részéről:

 • Képzések, workshopok, táborok: hallgatói lemondás, vagy a tanfolyamon való megjelenés elmulasztása esetén a tandíj nem téríthető vissza. De a teljes összeg felhasználható későbbi csoportban, vagy más képzéseken való részvételre is, ha a hallgató a tanfolyam indulása előtt írásban jelzi a módosítási szándékát.
 • Elit képzési mód: hallgatói lemondás, vagy a tanfolyamon való megjelenés elmulasztása esetén a tandíj nem téríthető vissza. De a teljes összeg felhasználható későbbi időpontban, vagy más képzéseken való részvételre is, ha a hallgató a tanfolyam indulása előtt írásban jelzi a módosítási szándékát.
 • Foglalkozások elmulasztása: Legalább 24 órával az adott foglalkozás előtt kérjük jelezni az esetleges hiányzást. De, az elmulasztott tanórákat egy későbbi, hasonló csoport ugyanazon foglalkozásán lehet pótolni. A tananyagok bepótlásának szervezése a hallgató feladata, a Fotósképző ez ügyben nem vállal felelősséget.

Tanfolyam törlése:

 • A Fotósképző fenntatja a jogot, hogy bármelyik meghirdetett képzését elhalassza, vagy törölje elégtelen jelentkezői létszám esetén. Ebben az esetben az érintett jelentkezőket erről előre értesítjük (ezért kérjük, hogy napi gyakorisággal használt email címet adjon meg!), majd egy másik időpontban induló hasonló képzésre átütemezzük, vagy a tandíjat visszatérítjük.
Mennyi ideig tartanak a foglalkozások, workshopok?

A képzések foglalkozásai alkalmanként 3 óra hosszúak, ami 4 tanórát, azaz 4×45 percet jelent, igény szerinti szünettel.
A workshopok 14 órakor kezdődnek és általában 19-21 óráig tartanak.

Milyen végzettséget, bizonyítványt adnak a képzések?

Amatőr fotográfus, Amatőr fotográfus Plusz, Alkalmazott fotográfus, Amatőr digitális képfeldolgozó, Alkalmazott digitális képfeldolgozó, Digitális videofilmes képzések egyaránt: Képzési tanúsítvány

Képzéseink szabadiskola jellegű, saját tapasztalatainkon és munkákon alapuló, egyedi, minőségi, nemzetközi (angol, német) tudásanyagra és trendekre, modern tananyagra épülő képzések.

A Fotósképzőben alapvetően nem művészeket, hanem fényképezéssel foglalkozó szakembereket képzünk. Vagyis nem illúziókat, hanem tudást, gyakorlatot, konkrét szakmát adunk a hallgatóink kezébe. Aki a képzéseink elvégzése után fotósként szeretne dolgozni, meg fog tudni élni ebből.

A Képzési tanúsítványt kizárólag azon hallgatóink kaphatják meg, akik a foglalkozások 80%-án megjelentek, valamint a képzéseket záró vizsgán megfeleltek.

Milyen részvételi szabályok érvényesek?

Csak olyan szabályok érvényesek, mint bármelyik más iskolában. A hallgatók érdeke, hogy a képzések rendben és hatékonyan folyhassanak, ezért kérjük az alábbiak betartását, figyelembe vételét:

 • a foglalkozásokat pontosan kezdjük, beengedés kezdete a kezdési időpont előtt 5 perccel,
 • az esetleges hiányzást, időpontmódosítási kérelmet legalább 24 órával előre be kell jelenteni,
 • a hallgató által a kezdéstől számított 24 órán belül lemondott, vagy elmulasztott foglalkozás megtartottnak számít,
 • a képzés helyszínei, témái módosíthatók, de csakis az adott csoport összes tagjának egyetértésével,
 • a foglalkozásokon ideje alatt nem tudunk étkezési lehetőséget biztosítani,
 • igény esetén egy rövid (10-15 perces) szünetet be tudunk iktatni,
 • bármilyen észrevételt, javaslatot időben kérünk megtenni,
 • a házi feladatok elkészítése a hallgatók érdeke,
 • a fotóműterem balesetvédelmi előírásait kérjük maradéktalanul betartani,
 • a foglalkozásokon tilos hang- és filmfelvétel készítése,
 • a tilos mobiltelefon használata nem megengedett,
 • ismerős, családtag nem vehet részt alkalmilag (rövid időre sem) a foglalkozásokon.

A további, pontos részvételi feltételeket a képzési központban és a külső oktatási helyszínen kifüggesztett Részvételi szabályzat tartalmazza. A hallgató a képzésen való részvételével a Részvételi szabályzatot elfogadja.

Ha nem tudtam résztvenni a foglalkozáson, van-e lehetőség a tanultak bepótlására?

Bármely következő képzésen térítésmentesen bepótolhatók az elmaradt órák anyagai. De ha a hallgatónak megfelel, akkor a következő foglalkozás előtt vagy után egy személyes konzultáció keretében összefoglalva is át tudjuk adni a kimaradt tananyagot.

A hiányzás pótlásának szervezése a hallgató feladata és felelőssége.

Hol zajlanak a foglalkozások?

A képzéseink helyszínei (választható, majdnem minden képzésünk igénybe vehető mindkét helyszínen):

 • Pest: Fotósképző Oktatóterem és Fotóműterem, 1052 Budapest, Párizsi u. 1.
 • Buda: Budai Oktatóterem, 1015 Budapest, Hattyú u. 16.

A pesti helyszín a patinás, elegáns belvárosban található, a Váci utcánál. Budán, szintén központi, könnyen megközelíthető részen, a Széll Kálmán tértől 1 percre található Budai Oktatóteremben zajlanak a képzéseink. Itt az Alkalmazott fotográfus képzés és a workshopok egy része nem vehető igénybe. Részletes térképek a Kapcsolat menüpont alatt, megközelítési lehetőségek pedig alább találhatók.

Hogyan lehet megközelíteni tömegközlekedéssel a képzés helyszíneit?

Pesti helyszín (V. kerület, Párizsi u. 1.):
Metró: az M1 M2, M3 metróval a Deák tértől 3 perc séta, a M4 metróval Kálvin tértől 5 perc séta.
Busz: az 5, 7, 178 buszokkal a Ferenciek tere megállótól 1 perc séta.
Villamos: 4, 6 villamosokkal a Blaha Lujza tér megállótól 3 buszmegálló, míg a 2 villamos Vigadó téri vagy Március 15-e téri megállótól 2 perc séta.
Budai helyszín (1015 Budapest, Hattyú utca 16.):
Metró: az M2 metróval a Széll Kálmán tér megállótól kb. 1 perc séta.
Busz: az 5, 16, 21, 22, 39, 91, 102, 116, 128, 129, 139, 149, 155, 156 és 222 buszokkal a Széll Kálmán tér megállótól kb. 1 perc séta.
Villamos: 4, 6 villamosokkal a Széna tér megállótól kb. 1 perc séta.

A Kapcsolat menüpont alatt részletes térképek találhatók.

Hogyan lehet megközelíteni járművel a képzés helyszíneit?

Pesti helyszín (V. kerület, Párizsi u. 1.) A Párizsi utca a Váci utcából nyíló sétáló utca, így a Petőfi Sándor utcában, vagy a Piarista utcában lehet mellette parkolni.
Budai helyszín (I. kerület, Hattyú utca 16.): A Széll Kálmán tér felől, illetve a Csalogány utca felől be lehet hajtani. Részletes parkolási információkat a következő pontban talál.

Milyen parkolási lehetőségek vannak a környéken (ingyenes, fizetős)?

Pesti helyszín (V. kerület, Párizsi u. 1.) A környékbeli utcákon, az Erzsébet híd alatt, a Duna parton is sok parkolóhely található, innen pár perc séta a Párizsi utca. Parkolási díjat az automatákkal, vagy SMS-ben lehet rendezni (telefonszám az automatán található). AKényelmesebb és kedvezőbb árú lehetőségként a környező parkolóházakbanban fedett helyen lehet parkolóhelyet bérelni tetszőleges ideig: Piarista utca, Bazilika stb.
A parkolási díj
– az utcákon: hétköznap 8-20 óra között 525 Ft/óra, a rakparton 350 Ft/óra, hétvégén és 20 óra után ingyenes,
– a környékbeli parkolóházakban 5-700 Ft/óra.
Ajánljuk, hogy a környező kerületek közeli parkolóhelyeit vegyék igénybe, innen a Fotósképző csupán pár perc séta.

Kerékpárosoknak: a Petőfi Sándor utcán kamerával megfigyelt, ingyenes kerékpártároló található.

Ingyenes parkolási lehetőségek: Az Arena Plaza bevásárlóközpont kétszintes, 2800 férőhelyes parkolója jelenleg Budapest legynagyobb parkolóháza, amelyben a parkolás a hét minden napján kedvező áron vehető igénybe. Innen kb. 15 perc utazás a Fotósképző. Emellett hét közben 20 óra után és hétvégén egész nap ingyenes a parkolás a környék összes fizetős parkolóhelyén. (Kivéve a parkolóházakat és mélygarázsokat.)

Budai helyszín (I. kerület, Hattyú utca 16.): A környékbeli utcákon egész nap lehet parkolóhelyet találni, a parkolási díjat az utcákon kihelyezett automatával, vagy SMS-ben lehet rendezni (telefonszám az automatán található). Kényelmesebb és kedvezőbb árú lehetőségként a szomszédos Mammut bevásárlóközpont parkolójában fedett helyen lehet parkolóhelyet bérelni tetszőleges ideig. A parkolási díj – az utcákon: hétköznap 8-18 óra között 350 Ft/óra, hétvégén és 18 óra után ingyenes, – a Mammut bevásárlóközpont parkolójában az első 3 óra ingyenes, azután 250 Ft/óra.

Kerékpárosoknak: a Széll Kálmán téren ingyenes kerékpártároló található.

A Kapcsolat menüpont alatt részletes térképek találhatók a Fotósképző képzési helyszíneiről.

Mit kell magával hozni a foglalkozásokra a hallgatónak?

Egy (lehetőleg tükörreflexes vagy bridge/zoom) digitális fényképezőgépet működőképes állapotban (feltöltött akkumulátorral, üres memóriakártyával, stb.), munkafüzetet és íróeszközt.
Az Amatőr és az Alkalmazott képfeldolgozó képzésekre laptop használata javasolt.

Nyújt-e a Fotósképző szakmai segítséget, konzultációs lehetőséget a képzéseken kívül?

Igen, korlátlan idejű és ingyenes konzultációs lehetőséget nyújtunk a képzéseken felmerült témák, kérdések, problémák vonatkozásában, valamint bármlyen fotós szakmai kérdésben, készülékvásárláshoz is.
A lehetőséggel munkanapokon 10-20 óra között személyesen (előre egyeztetett időpontban), vagy telefonon, vagy emailben lehet élni.

Képzett és profi tanáraink

világosan, érthetően, türelemmel oktatnak. Nem csak tanárok, hanem napi szintű, profi művelői is szakmájuknak.

Képzési helyszíneink

Budapest központi helyein találhatóak, bármikor és bárhonnan gyorsan, egyszerűen megközelíthetőek.

Kurzusaink

folyamatosan indulnak, így nem kell több hónapot várni, időveszteség nélkül akár azonnal el lehet kezdeni a tanulást.

Egyedi igényeket

is figyelembe tudunk venni a kis (3-6 fős) csoportok miatt, így minden hallgatónkkal személyesen foglalkozunk.

Fotósképző

érthető, hatékony képzések szakértőktől

Pesten az elegáns belvárosban, az V. kerület, Váci utcai exkluzív épületben található modern, profi oktatóközpontban és fotóstúdióban.
Budán a központi Széll Kálmán térnél, színvonalas, hangulatos oktatási helyszínen.

R

Kicsik & ifik

Várjuk a fiatal tehetségeket alkotótáborainkba, kurzusainkra:

Képzési módok

Normál képzés: általában heti egy alkalommal, 3-6 fővel zajló kurzusok

Expressz képzés: két foglalkozást egy napon megtartva jóval gyorsabban elvégezhető a kurzus

Elit képzés: csak egy főt oktatunk, egyedi igények, órarend szerint, akár sokkal több gyakorlattal

Kurzusaink folyamatosan indulnak, az aktuális kezdési időpontokról érdeklődjön elérhetőségeinken!