Gyakori kérdések

A leggyakoribb kérdésekre itt adjuk meg a válaszokat. Ha ezek között nem találja a megoldást, akkor a Kapcsolat menüpont segítségével tud tőlünk kérdezni írásban vagy telefonon.

Mikor indulnak a képzések?

A képzések folyamatosan indulnak az év teljes időtartama alatt, amint egy-egy tanfolyamra összegyűlt 6-8 hallgató, akik azonos időszakban érnek rá a foglalkozásokra (napközben vagy estefelé, hétközben vagy hétvégén) és velük legalább az első foglalkozás időpontját is tudtuk egyeztetni. A csoportok indulása között rövidebb-hosszabb idő is eltelhet a jelentkezőktől függően. Ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni, így a csoport is hamarabb tud kezdeni.
Ha gyorsan szeretne megtanulni fotózni, akkor ajánljuk az Elit képzési módot, amelyen csak egy hallgatóval foglalkozunk az ő igényeihez, időbeosztásához alkalmazkodva.

Milyen végzettséget, bizonyítványt adnak a képzések?

Az Amatőr fotográfusAmatőr fotográfus PluszAlkalmazott fotográfus képzéseinket elvégzők számára regisztrált képzési intézményként az állami képzési nyilvántartási rendszerrel létrehozott, hivatalos Képzési tanúsítványt biztosítunk, amivel a hallgató igazolni tudja, hogy ezekben a képzésben részesült.

Érdemes tudni, hogy 2021. szeptember 1-től NEM szükséges végzettséget igazoló bizonyítvány (állami, OKJ-s stb.) a fényképész tevékenység legális, hivatalos végzéséhez (egyéni vállalkozóként vagy cégként). Tájékoztató cikk ide kattintva olvasható.

Képzéseink szabadiskola jellegű, saját tudáson, tapasztalatainkon és munkákon alapuló, egyedi, minőségi, nemzetközi (angol, német) tudásanyagra és trendekre, modern tananyagra épülő képzések. A Fotósképzőben alapvetően nem művészeket, hanem fényképezéssel foglalkozó szakembereket képzünk. Vagyis nem illúziókat, hanem tudást, gyakorlatot, konkrét szakmát adunk a hallgatóink kezébe. Aki a képzéseink elvégzése után fotósként szeretne dolgozni, megfelelő fizetéshez juthat a tudásával teljesen legálisan.

Mikor és milyen rendszerességgel tartják a foglalkozásokat?

A csoport tagjaival egyeztetjük a mindenkinek megfelelő kezdési időpontokat, ezek általában heti rendszerességűek és lehetnek hétköznap vagy hétvégén is, 10 órától 21 óráig. Egy normál foglalkozás 3 óra hosszú (3×60 vagy 4×45 perc, rövid szünetekkel), de két foglalkozást összevonva (Expressz képzési mód) és akár egy héten belül több foglalkozással is lebonyolíthatók a képzéseink.
Kérjük, jelentkezéskor adja meg, hogy mikor érne rá a foglalkozásokra (hét közben vagy hétvégén, napközben vagy 17 óra után)!

Milyen fényképezőgéppel folynak a képzések, milyen géppel tudom elkezdeni a tanulást?

Komolyabb digitális fényképezőgépek (P, A/Av, S/Tv, M üzemmóddal rendelkező) használatára alapulnak a képzéseink, így már ilyen géppel érdemes elkezdeni a tanulást. De nem fontos ezek megléte, ugyanis ingyenesen tudunk fényképezőgépet biztosítani a foglalkozások alkalmára (korlátozott számban, igénylési sorrendben, teljes felelősségvállalással, 50 000 Ft letéti díj ellenében). A csak teljesen automata módon használható fényképezőgépek is megfelelőek lehetnek, igaz, korlátozott mértékben.
A jó kép a fejben születik meg, a fényképezőgép csak az eszköz, amivel ezt a képet rögzíteni lehet.

Változó időbeosztásban élek, ez gondot okozhat-e a foglalkozások rendszeres látogatásában?

Tapasztalataink szerint nem szokott fennakadásokat okozni a változó időbeosztás. A foglalkozások időpontjai a csoprtal egyeztetve változtathatók, valamint az élő közvetítésű online foglalkozások anyagát rögzítjük, így azok visszanézhetők a pótláshoz. A személyes foglalkozások egy másik csoportban könnyen pótolhatók.
De lehetőség van az Elit képzési mód keretén belül a más hallgatóktól teljesen független képzésre is, ugyanis ekkor csak egy tanulóval foglalkozunk, az ő időbeosztása és tananyag igénye szerint.

Mit tartalmaz a tandíj összege?

A tandíj tartalmazza:

 • a teljeskörű elméleti és gyakorlati képzést,
 • a különböző műtermi, fotós, technikai és egyéb eszközök, kellékek használatát,
 • igény esetén fényképezőgép használatot (korlátozott számban),
 • a képzéseken foglalkoztatott modellek és sminkesek honoráriumát,
 • korlátlan tanácsadást az elvégzett képzés tananyagára vonatkozóan,
 • korlátlan tanácsadást fotós és műtermi eszközök vásárlásával kapcsolatban,
 • igény esetén: kávét, teát, ásványvizet.

A befizetett tandíj korlátlan ideig felhasználható.

A honlapon feltüntetett árak teljes, azaz bruttó árak és az oktatási helyszíneinken érvényesek.

Kiszállás díja: Budapest: 6000 Ft/alkalom, máshova: 6000 Ft/60perc/alkalom

Hallgatóink számára kedvezményt biztosítunk a további képzések tandíjából, illetve a professzionális fotóműtermünk bérleti díjából. Részletek az Akciók menüpont alatt.

Mikor szükséges rendezni a tandíjat?

A tandíjat elővételben, a képzés kezdése előtt, vagy a kurzus első foglalkozása időpontjának véglegesítésekor szükséges rendezni átutalással vagy készpénzes befizetéssel. A beiratkozás a tandíj rendezésével válik érvényessé, s a foglalkozások ütemezését is ez után tudjuk biztosítani.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Igen, indokolt esetben az Amatőr fotográfus és az Alkalmazott fotográfus képzéseinkre tudunk biztosítani részletfizetési lehetőséget. A részletfizetés igénybevételekor a teljes tandíj 50-50%-a fizetendő az 1. és 5. foglalkozás előtt. Részletfizetést más kedvezmények igénybevételekor nem tudunk biztosítani, mivel a kedvezmények nem vonhatók össze (így a csomagárak esetében sem alkalmazhatók). A részletfizetési igényt a jelentkezéskor jelezni szükséges és egyedi szerződéskötéssel érvényesíthető.

Képzések indulásával, jelentkezéssel, tandíjjal kapcsolatos szabályok

Általános szabályok:

 • Minden képzés a jelentkezőkkel előre egyeztetett és a részükre írásban közölt időpontban kezdődik.
 • A tanfolyamokra, workshopokra, alkotótáborra való beiratkozás érvényesítéséhez előzetes, írásban történő jelentkezés (a Kapcsolat menüpont segítségével) és a képzés kezdési időpontjának egyeztetése után a tandíj befizetése szükséges.
 • Jelentkezést kizárólag a honlapunk Kapcsolat menüpontja segítségével, írásban tudunk elfogadni a hallgató, vagy annak szülője, gondviselője részéről a vonatkozó adatvédelmi és egyéb törvények miatt. Egyéb módon, pl. közvetlen emailben, szóban, telefonon, médiapartner honlapok jelentkezési lapjával stb., valamint másik személy részéről nem lehetséges a jelentkezés a képzéseinkre.
 • Hiányosan vagy tévesen megadott jelentkezési adatok okozta következményekért nem vállalunk felelősséget.
 • Kérjük, jelentkezéskor adjon meg minden kért adatot és ellenőrizze azokat!
 • A tandíj befizetése a képzés kezdési időpontjának véglegesítése után, de legkésőbb a képzés kezdete előtt történik.
 • A tandíj készpénzben és átutalással egyaránt befizethető.
 • A befizetett tandíj korlátlan ideig érvényes, amíg a hallgató el nem végzi a képzést (a jelenléti íven nyilvántartott részvétele alapján).
 • A már befizetett tandíjat legkésőbb az adott képzés honlapunkon is meghirdetett kezdési időpontja előtti 7. nap éjfélig tudjuk visszafizetni írásbeli igénylés ellenében és 2000 Ft kezelési költség felszámolásával magánszemélyek számára. Az ezután visszaigényelt, illetve cégek által befizetett tandíjat nem tudjuk visszatéríteni, de a későbbiekben bármelyik képzésünkre fel lehet használni korlátlan ideig.
 • A meghirdetett kezdési időpont után már elindult képzésre befizetett tandíjat csak a 100%-os pénzvisszafizetési garanciánk (lásd feljebb!) érvényesítésével lehet visszaigényelni, egyéb módon nem.
 • Igény esetén bármely képzésünk megszakítható és más csoporttal bármikor folytatható, elvégezhető később, akár több részletben is, korlátlan ideig.
 • Képzéseink, workshopjaink honlapunkon megtalálható kezdési időpontjai tervezett időpontnak tekintendők. A kezdési időpontok abban csak az esetben tekinthetők véglegesnek és biztosítottnak, ha a Fotósképző azokat írásban visszaigazolja minden jelentkezőnek.
 • A Fotósképző minden tőle telhető lépést megtesz annak érdekében, hogy a képzései, workshopjai minél korábban és/vagy a honlapon meghirdetett időpontokban megrendezésre kerüljenek. De, mivel a tanfolyamainkat csak minimális hallgatói létszám elérése után tudjuk indítani, ezért a meghirdetett kezdési időpontok módosulásával kapcsolatban semmiféle felelősséget nem tudunk vállalni – ezt a jelentkező a jelentkezésével elfogadja.
 • Ha egy tanfolyamot az arra jelentkezőkkel közösen egyeztetett és emailben közölt kezdési időpont után 6 hónapig nem tudunk elindítani (sem online, sem személyes formában), vagy egy workshopot 3 meghirdetett időpont után sem tudunk megrendezni, a befizetett tandíj visszaigényelhető 2000 Ft kezelési költség mellett, vagy más képzésre felhasználható teljes egészében.
 • Jelentkezzen időben! Ha az utolsó percig vár, a csoport létszáma betelhet, vagy törölhetjük a képzést elégtelen jelentkezés miatt.

Lemondás, hiányzás a hallgató részéről:

 • Képzések, workshopok, táborok: hallgatói lemondás, vagy a tanfolyamon való megjelenés elmulasztása esetén a tandíj nem téríthető vissza. De a teljes összeg felhasználható későbbi csoportban, vagy más képzéseken való részvételre is, ha a hallgató a tanfolyam indulása előtt írásban jelzi a módosítási szándékát.
 • Elit képzési mód: hallgatói lemondás, vagy a tanfolyamon való megjelenés elmulasztása esetén a tandíj nem téríthető vissza. De a teljes összeg felhasználható későbbi időpontban, vagy más képzéseken való részvételre is, ha a hallgató a tanfolyam indulása előtt írásban jelzi a módosítási szándékát.
 • Foglalkozások elmulasztása: Legalább 24 órával az adott foglalkozás előtt kérjük jelezni az esetleges hiányzást. De, az elmulasztott tanórákat egy későbbi, hasonló csoport ugyanazon foglalkozásán lehet pótolni. A tananyagok bepótlásának szervezése a hallgató feladata, a Fotósképző ez ügyben nem vállal felelősséget.

Képzés törlése:

 • A Fotósképző fenntartja a jogot, hogy elégtelen jelentkezői létszám esetén bármelyik meghirdetett képzését későbbre halassza, vagy törölje. Ebben az esetben az érintett jelentkezőket erről előre értesítjük (ezért kérjük, hogy napi gyakorisággal használt email címet adjon meg!), majd a képzés kezdését új időpontra ütemezzük.

Képzés biztosítása:

 • A Fotósképző fenntartja a jogot, hogy csak olyan jelentkezők képzését vállalja el, akik számára a megfelelő színvonalú oktatást biztosítani tudja, valamint bármely jelentkező, vagy résztvevő képzését indoklás nélkül visszautasítsa.
 • Előre nem látható, az oktatást megakadályozó események bekövetkeztekor (vis major: műszaki meghibásodások, járványügyi intézkedések, betegség, baleset, időjárás stb.) a Fotósképző nem tudja garantálni a képzések megrendezését és nem vonható felelősségre. Ezért ezekben az esetekben a már befizetett tandíjat nem tudjuk visszatéríteni, és az érintett képzések az akadályozó események elmúltával, későbbi időpontokban vehetők igénybe.

Az ajándékutalvánnyal kapcsolatos tudnivalók

Az ajándékutalványunk:

 • igényes, szép kivitelű, igazi ajándék (21×15 cm méretű színes nyomat, minőségi díszborítékban),
 • névre szólóan rendelhető,
 • bármekkora összegre igényelhető,
 • szabadon átruházható,
 • a képzés kezdési időpontja, formája később is egyeztethető,
 • 24 hónapig érvényes.

Az ajándékutalvány egy fizetési eszköz. Az ajándékozott a honlapunk Kapcsolat menüpontja segítségével jelentkezik az adott képzésre, majd a tandíjat az utalvánnyal rendezi.
Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható.

Az ajándékutalvány írásban, a Kapcsolat menüpont segítségével igényelhető.

Kérjük, az ajándékutalvány igényléséhez megrendeléskor adja meg:

 • az ajándékozott nevét,
 • az utalvány összegét (vagy a képzés nevét),
 • a számla kiállításához a befizető nevét és pontos címét,
 • a fizetés módját (készpénz vagy utalás),
 • és az átvétel módját: személyesen a központunkban, vagy postán (1490 Ft)!

Miután átvettük a megrendelést, 1-3 munkanap alatt elkészíttetjük az utalványt, majd díszborítékkal együtt átadjuk a központunkban, vagy postázzuk a megrendelő címére (elsőbbségi levélként, így 1-2 nap alatt megérkezik).

Az ajándékutalványunk felhasználásával kapcsolatos tudnivalók:

 • Az utalvány díját átutalással, vagy készpénzes befizetéssel lehet rendezni, a díj befizetését Számlahelyettesítő bizonylattal igazoljuk.
 • Az ajándékutalvány egy fizetési eszköz, tehát az igénylése, birtoklása nem jelent jelentkezést képzéseinkre, azaz nem jelent a Fotósképző és a kedvezményezett között semmiféle képzési megrendelést, szerződést.
 • Az ajándékutalvány beváltásához az ajándékozottnak először írásban jelentkeznie szükséges a képzésünkre a honlapunk Kapcsolat menüpontja segítségével (mint bármelyik más jelentkezőnek), ahol az adatait és a képzés elnevezését meg kell adnia, valamint meg kell adnia, hogy ajándékutalvánnyal rendezi a tandíjat. Ezután tudjuk regisztrálni a jelentkezők közé, majd a tandíj kiegyenlítésekor az ajándékutalványt fel tudja használni annak értékében. A fizetésről az ajándékozott nevére számlát állítunk ki.
 • Tehát kérjük, hogy az ünnep után az ajándékozott mindenképpen vegye fel velünk az írásbeli kapcsolatot!
 • Az ajándékutalvánnyal látogatott képzésünkkel kapcsolatos irányadó tudnivalók az adott képzés ismertetőjében találhatók.
 • Az ajándékozott által választott képzés megrendezésének ütemezése a Fotósképző szervezésében zajlik, ezzel kapcsolatban semmiféle igényt, reklamációt nem fogadunk el. A választott képzés megrendezésével kapcsolatban az írásos jelentkezés után tudunk tájékoztatást adni.
 • Legtöbb képzésünk honlapunkon szereplő kezdési időpontja csupán tájékoztató jellegű, az módosulhat a jelentkezők számától függően, mivel egy adott minimális létszámmal tudunk képzéseket indítani. Ezzel kapcsolatos információk a honlapunkon találhatók az adott képzés oldalán.
 • Az ajándékutalvány megrendelője nem tud eljárni a képzéssel kapcsolatban a kedvezményezett nevében (jelentkezés stb.). Kivétel: 18 évnél fiatalabb kedvezményezett esetén a szülő/gondviselő az eljáró képviselő.
 • Az utalvány értékegyeztetéssel bármelyik képzésünkre felhasználható.
 • Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható sem az ajándékozott, sem a befizető, sem további fél részéről.
 • Az ajándékutalvány más személy részére is átruházható a Fotósképző értesítése mellett.
 • Az ajándékutalvány 24 hónapig érvényes.
 • Az ajándékutalvány elkészítésének költsége 5000 Ft (tervezés, kivitelezés), de megrendeléskor ezt nem számítjuk fel – ez a mi ajándékunk.
 • Az ajándékutalvány tulajdonosa az érvényesítéshez köteles bemutatni az ajándékutalványt beváltáskor.
 • Elveszett, de még érvényes ajándékutalvány pótlásának díja: 5000 Ft.
 • Az ajándékozott a képzésre jelentkezésével elfogadja a Fotósképző működési feltételeit (fotoskepzo.hu).

Mit jelent az, hogy megismételhető a részvétel a biztos tudás megszerzéséért?

A felnőtt képzéseinkre Tripla Garanciát nyújtunk:

 1. 100% pénzvisszafizetés,
 2. foglalkozás pótlása, valamint
 3. ismétlési lehetőség a biztos tudáshoz.

3. garanciánk a nem értett témakörök újbóli átvételi lehetősége. Ha a képzés elvégzése után maradt olyan téma, tananyag, kérdéskör, amiről ugyan szó esett a képzésen, de a hallgatónak még mindig nem érthető, akkor ezt a tananyagot még egyszer újra átveheti, meghallgathatja.

Ez egy másik csoport azonos témájú foglalkozásán, a képzés elvégzése után egy éven belül tehető meg, ezért mindenképpen előzetes időpont egyeztetés szükséges. A pótláshoz szükséges időpont- és tananyag egyeztetés megszervezése kizárólag a hallgató feladata, amihez a Fotósképző minden szükséges segítséget megad.

Mit jelent az, hogy az elmulasztott foglalkozást pótolni lehet?

A felnőtt képzéseinkre Tripla Garanciát nyújtunk:

 1. 100% pénzvisszafizetés,
 2. foglalkozás pótlása, valamint
 3. ismétlési lehetőség a biztos tudáshoz.

2. garanciánk az elmulasztott foglalkozás pótlásának biztosítása. Ha bármely okból nem tud részt venni a hallgató valamelyik online vagy személyes foglalkozáson, akkor azt utólag, a tananyag online megtekintésével, vagy egy másik csoport hasonló foglalkozásán teljesen díjmentesen be lehet pótolni.
A pótláshoz szükséges időpont- és tananyag egyeztetés megszervezése kizárólag a hallgató feladata, amihez a Fotósképző minden szükséges segítséget megad.

Mit jelent a 100%-os pénzvisszafizetési garancia?

A felnőtt képzéseinkre Tripla Garanciát nyújtunk:

 1. 100% pénzvisszafizetés,
 2. foglalkozás pótlása, valamint
 3. ismétlési lehetőség a biztos tudáshoz.

A 100%-os pénzvisszafizetési garancia a képzéseink kiváló minőségére, hatékonyságára vonatkozik. Ha a hallgató nincs megelégedve a képzés szakmai színvonalával, mélységével, akkor az adott (csomagok esetén az első) képzés félidejében visszaigényelheti a képzés (csomag) teljes díját.

A 100%-os pénzvisszafizetési garancia nem érvényesíthető:

 • A képzési minőséggel nem kapcsolatos szempontok alapján,
 • A honlapunkon és más írásos tájékoztatóban nem szereplő szempontok alapján,
 • személyi jellegű szempontok alapján,
 • abban az esetekben, amelyekben a Fotósképző felelőssége nem megállapítható: előre nem látható, az oktatást megakadályozó események bekövetkeztekor (vis major: műszaki meghibásodások, betegség, baleset, állami intézkedések stb.),
 • ha a hallgatónem jelenik meg a képzés egy részén vagy egészén, vagy nem vesz részt az óraközi munkában, vagy nem teljesíti a tanár képzéssel kapcsolatos instrukcióit, vagy nem tartja be a képzések részvételi szabályzatát,
 • céges ügyfelek számára,
 • külső munkatársak (modell, sminkes, fodrász, asszisztens stb.) és partnercégek mulasztó viselkedése esetén.

Mennyi ideig tartanak a foglalkozások, workshopok?

A képzések foglalkozásai alkalmanként 3 óra hosszúak, ami 4 tanórát, azaz 4×45 percet jelent, igény szerinti szünettel. A workshopok 14 órakor kezdődnek és általában 19-20 óráig tartanak.

Hol zajlanak a foglalkozások?

A képzéseink helyszínei (választható, majdnem minden képzésünk igénybe vehető mindkét helyszínen):

 • Pest: Fotósképző Oktatóterem és Fotóműterem, 1052 Budapest, Párizsi u. 1.
 • Buda: Budai Oktatóterem, Millenáris, 1022 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A pesti helyszín a patinás, elegáns belvárosban található, a Váci utcánál. Budán, szintén központi, könnyen megközelíthető részen, a Széll Kálmán tértől 1 percre található Budai Oktatóteremben zajlanak a képzéseink. Itt az Alkalmazott fotográfus képzés és a workshopok egy része nem vehető igénybe. Részletes térképek a Kapcsolat menüpont alatt, megközelítési lehetőségek pedig alább találhatók.

Mit kell magával hozni a foglalkozásokra a hallgatónak?

Egy (lehetőleg MILC, tükörreflexes vagy bridge/zoom) digitális fényképezőgépet működőképes állapotban (feltöltött akkumulátorral, üres memóriakártyával, stb.), munkafüzetet és íróeszközt. A Digitális képfeldolgozó és a Digitális videofilmes képzés foglalkozására laptop használata is szükséges.

Milyen részvételi szabályok érvényesek a kurzusokon?

Csak olyan szabályok érvényesek, mint bármelyik más iskolában. A hallgatók érdeke, hogy a képzések rendben és hatékonyan folyhassanak, ezért kérjük az alábbiak betartását, figyelembe vételét:

 • a foglalkozásokat pontosan kezdjük, beengedés kezdete a kezdési időpont előtt 10 perccel,
 • az esetleges hiányzást, időpontmódosítási kérelmet legalább 24 órával előre be kell jelenteni,
 • a hallgató által a kezdéstől számított 24 órán belül lemondott, vagy elmulasztott foglalkozás megtartottnak számít,
 • a képzés helyszínei, témái módosíthatók, de csakis az adott csoport összes tagjának egyetértésével,
 • a foglalkozásokon ideje alatt étkezni nem szabad,
 • igény esetén egy rövid (10-15 perces) szünetet be tudunk iktatni,
 • bármilyen észrevételt, javaslatot időben kérünk megtenni,
 • a házi feladatok elkészítése a hallgatók érdeke,
 • a fotóműterem balesetvédelmi előírásait kérjük maradéktalanul betartani,
 • a foglalkozásokon tilos hang- és filmfelvétel készítése,
 • a foglalkozásokon a mobiltelefon használata nem megengedett,
 • ismerős, családtag nem vehet részt alkalmilag (rövid időre sem) a foglalkozásokon.

A további, pontos részvételi feltételeket a képzési központban és a külső oktatási helyszínen kifüggesztett Részvételi szabályzat tartalmazza. A hallgató a képzésen való részvételével a Részvételi szabályzatot elfogadja.

Járványügyi, egészségvédelmi tudnivalók

Képzéseink élő, interkatív online (távolsági) és személyes formában egyaránt zajlanak. Az elméleti foglalkozásokhoz az online formát helyezzük előtérbe, míg a gyakorlatok személyesen zajlanak (beltéri és kültéri egyaránt).

Az elvünk az, hogy a személyes jelenléttel járó képzéseinken minden résztvevő teljes biztonságban, fertőzésmentes körülmények között, gondtalanul és örömmel vehessen részt, ne akadályozza semmi sem a kreatív tanulást. A Fotósképzóben betartjuk a képzések kockázatmentes lebonyolításához szükséges fertőzés megelőző és tisztasági előírásokat, amelyeket az ÁNTSZ és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ír elő ebben az esetekben, az alábbiak szerint:

 • Személyes, beltéri részvételhez legalább 3 napja tartó, teljesen egészséges állapot szükséges.
 • A Fotósképzőbe belépve mindenkinek ajánlott fertőtlenítő kézmosást végeznie. Ehhez vírusölő fertőtlenítő hatású folyékony szappant és kézfertőtlenítőt egyaránt biztosítunk.
 • Szájmaszk használható, de nem kötelező.
 • A Fotósképző oktatói, személyzete egyaránt rendelkezik a vonatkozó törvényekben előírt és érvényes Egészségügyi könyvvel, ami igazolja, hogy egészségügyileg is alkalmasak az oktatásra (pl. nincs akut fertőző betegségük).
 • A helyszínek az ÁNTSZ által rendszeresen ellenőrzött és jóváhagyott, oktatásra alkalmas helyiségek.
 • Az oktatási helyszínt és a használt eszközöket, bútorokat rendszeresen takarítjuk és fertőtlenítjük a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerekkel az előírások alapján.
 • A mosdóban papírtörölközőket vagy kézszárítókat biztosítunk kéztörléshez.
 • A tantermi italfogyasztáshoz egyszer használatos eszközöket (pohár, keverő stb.) biztosítunk.
 • A foglalkozásokon való részvétel során folyamatosan lehetőséget biztosítunk kézfertőtlenítő használatára.
 • Beteg hallgató nem vehet részt a képzéseken.

Reméljük, ezekkel az intézkedésekkel mindenki számára megnyugtató körülményeket tudunk biztosítani a tanuláshoz és az alkotó fotózáshoz!

Esetleges komolyabb járványhelyzet esetén az alábbiak szerint járunk el:

 • előfordulhat, hogy a személyes jelenléttel járó képzéseket állami egészségügyi szabályozás miatt fel kell függesztenünk, vagy a hallgatók érdekében mi függesztjük fel (a fertőzésszám növekedése, hallgató(k) betegsége stb.). Ebben az esetben online módon folytatjuk a képzések elméleti részét, majd a gyakorlatok megrendezzük (amikor ez lehetséges), s ezt a személyes képzéssel teljesen megegyező értékű változatnak tekintjük.
 • Ha az online mód nem felel meg valamely résztvevőnek, akkor később indított újabb hallgatói csoportokban pótolhatók be a hiányzó foglalkozások.
 • A már elindult/befizetett tanfolyamtól elállást nem tudunk elfogadni és tandíj visszatérítést sem tudunk biztosítani mi sem.
 • A képzést a résztvevő saját szándékával bármikor megszakíthatja, és később bármikor folytathatja minden további költség nélkül.
 • Természetesen mindenkinek garantáljuk a befizetett képzés teljes elvégzését, bármikor, korlátlan ideig a lehetőségek szerint. Így veszteség senkit sem fog érni.

Működésünk stabilitása, képzések biztosítása, garanciák

Fotósképző egyedülálló, hatékony működési és szervezeti sajátosságai miatt teljes felelősséggel tudjuk vállalni a képzéseink akadálytalan biztosítását. Képzett alkalmazottakkal, profi tanárokkal, modern felszereléssel, fejlett oktatói rendszerben, stabilan működünk. Mindezek lehetővé teszik, hogy megőrizzük képzéseink magas színvonalát a jövőben is.

Garantáljuk, hogy az elkezdett tanfolyamainkat a teljes tananyaggal befejezzük, a meghirdetett képzéseinket, workshopjainkat megrendezzük a működési szabályzatunknak megfelelően.

Tripla garanciánkat továbbra is biztosítjuk.

Bennünk megbízhat!

Hogyan lehet megközelíteni tömegközlekedéssel a képzés helyszíneit?

Pesti helyszín (1052 Budapest, Párizsi u. 1., a Váci utcánál):
Metró: az M1 M2, M3 metróval a Deák tértől 3 perc séta, a M4 metróval Kálvin tértől 5 perc séta.
Busz: az 5, 7, 178 buszokkal a Ferenciek tere megállótól 1 perc séta.
Villamos: 4, 6 villamosokkal a Blaha Lujza tér megállótól 3 buszmegálló, míg a 2 villamos Vigadó téri vagy Március 15-e téri megállótól 2 perc séta.
Budai helyszín (Millenáris, 1022 Budapest, Kis Rókus u. 16-20, a Széll Kálmán térnél):
Metró: az M2 metróval a Széll Kálmán tér megállótól kb. 1 perc séta.
Busz: az 5, 16, 21, 22, 39, 91, 102, 116, 128, 129, 139, 149, 155, 156 és 222 buszokkal a Széll Kálmán tér megállótól kb. 1 perc séta.
Villamos: 4, 6, 17 villamosokkal a Széna tér megállótól kb. 1 perc séta.

A Kapcsolat menüpont alatt részletes térképek találhatók.

Hogyan lehet megközelíteni járművel a képzés helyszíneit?

Pesti helyszín (1052 Budapest, Párizsi u. 1., a Váci utcánál) A Párizsi utca a Váci utcából nyíló sétáló utca, így a Petőfi Sándor utcában, a Piarista utcában, az Erzsébet híd alatt, a rakparton, vagy a környékbeli parkolóházakban lehet mellette parkolni.
Budai helyszín (Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.): A Széll Kálmán tér felől, illetve a Csalogány utca felől be lehet hajtani. Részletes parkolási információkat a következő pontban talál.

Milyen parkolási lehetőségek vannak a környéken (ingyenes, fizetős)?

Pesti helyszín (V. kerület, Párizsi u. 1.) A környékbeli utcákon, az Erzsébet híd alatt, a Duna parton is sok parkolóhely található, innen pár perc séta a Párizsi utca. Parkolási díjat az automatákkal, vagy SMS-ben lehet rendezni (telefonszám az automatán található). Kényelmesebb és kedvezőbb árú lehetőségként a környező parkolóházakbanban fedett helyen lehet parkolóhelyet bérelni tetszőleges ideig: Molnár u., Piarista utca, Bazilika stb.
A parkolási díj
– az utcákon: munkanapokon 8-22 óra között 600 Ft/óra, munkaszüneti napokon és 22 óra után ingyenes,
– a közeli környékbeli parkolóházakban 7-800 Ft/óra.
Ajánljuk, hogy a környező kerületek közeli utcai parkolóhelyeit vegyék igénybe, innen a Fotósképző csupán pár perc séta.
Pollack Mélygarázs: a Nemzeti Múzeum mögött (innen kb. 10 perc séta a Fotósképző), 500 Ft/óra, további információk ide kattintva

Kerékpárosoknak: a Petőfi Sándor utcán kamerával megfigyelt, ingyenes kerékpártároló található. Kerékpárt a ház udvarán is el lehet helyezni, de az iskolába tilos behozni.

Kedvező díjas parkolási lehetőség: az Arena Plaza bevásárlóközpont kétszintes, 2800 férőhelyes parkolója jelenleg Budapest legynagyobb parkolóháza, amelyben a parkolás a hét minden napján az első 2 óra ingyenes, utána 300 Ft/óra. Innen kb. 15 perc utazás a Fotósképző.

Budai helyszín (Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.): A környékbeli utcákon egész nap lehet parkolóhelyet találni, a parkolási díjat az utcákon kihelyezett automatával, vagy SMS-ben lehet rendezni (telefonszám az automatán található). Kényelmesebb és kedvezőbb árú lehetőségként a szomszédos Mammut bevásárlóközpont parkolójában fedett helyen lehet parkolóhelyet bérelni tetszőleges ideig. A parkolási díj
– az utcákon: munkanapokon 8:30-20 óra között 450 Ft/óra, munkaszüneti napokon és 20 óra után ingyenes,
– a Mammut bevásárlóközpont parkolójában 500 Ft/óra.

Kerékpárosoknak: a Széll Kálmán téren és a Millenáris területén ingyenes kerékpártároló található.

A Kapcsolat menüpont alatt részletes térképek találhatók a Fotósképző képzési helyszíneiről.

Nyújt-e a Fotósképző szakmai segítséget, konzultációs lehetőséget a képzéseken kívül?

Igen, korlátlan idejű és ingyenes konzultációs lehetőséget nyújtunk a képzéseken felmerült témák, kérdések, problémák vonatkozásában, valamint bármlyen fotós szakmai kérdésben, készülékvásárláshoz is. A lehetőséggel munkanapokon 10-20 óra között személyesen (előre egyeztetett időpontban), vagy telefonon, vagy emailben lehet élni.

Tudnak-e segíteni fényképezőgép, fotós és műtermi eszközök vásárlásában?

Igen, ha szeretne fotós eszközöket vásárolni, szívesen segítünk ingyenes tanácsadással – akár még a képzés megkezdése előtt is – emailben, telefonon, vagy akár személyesen is. Ha még nincs gépe, érdemes megvárni a képzés első néhány foglalkozását, amelyeken személyesen tudjuk tisztázni, hogy milyen fényképezőgépre és kiegészítőkre lehet szüksége az alkotáshoz. 

Ajánlott fényképezőgép kezdőknek tanuláshoz, amatőr fényképezéshez: MILC kategória, Sony, Olympus, Panasonic és Fujifilm márkák.

Képzett és profi tanáraink

világosan, érthetően, türelemmel oktatnak. Nem csak tanárok, hanem napi szintű, profi művelői is szakmájuknak.

Képzési helyszíneink

Budapest központi helyein találhatóak, bármikor és bárhonnan gyorsan, egyszerűen megközelíthetőek.

Kurzusaink

folyamatosan indulnak, így nem kell több hónapot várni, időveszteség nélkül akár azonnal el lehet kezdeni a tanulást.

Egyedi igényeket

is figyelembe tudunk venni a kis (3-6 fős) csoportok miatt, így minden hallgatónkkal személyesen foglalkozunk.

Fotósképző

érthető, hatékony, alapos képzések szakértőktől

Pesten az elegáns belvárosban, az V. kerület, Váci utcai exkluzív épületben található modern, profi oktatóközpontban és fotóstúdióban
Budán a központi Széll Kálmán térnél, színvonalas, hangulatos oktatási helyszínen

R

Kicsik & ifik

Várjuk a fiatal tehetségeket alkotótáborainkba, kurzusainkra:

Képzési módok

Távolsági képzés: élő online elmélet, élő online vagy személyes gyakorlat

Normál képzés: általában heti egy alkalommal, 6-8 fővel zajló kurzusok

Expressz képzés: két foglalkozást egy napon megtartva jóval gyorsabban elvégezhető a kurzus

Elit képzés: csak 1(-3) főt oktatunk, egyedi igények, órarend szerint, sokkal több gyakorlattal

KAPCSOLAT:
+36 1 266 1420, +36 20 2826 196
Email